keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Alkuhässäkkää

Oon täällä nyt. Aloitin siis Erasmus-vuoteni Wienissä viime viikolla.

Aloitan blogini aiheesta tänään, koska olen jumissa Candy Crush sagassa. Ihmisen on viihdytettävä itseään niillä keinoilla, joita on tarjolla. Tai no olen minä tätä suunnitellut jo ihan päiviä, mutta tässä nyt on ollut tällaista hässäkkää.

Asuntooni pääsin siis vihdoin viimein eilen. Torstaina saavuin kaupunkiin lentäen. Tiiättekö, harva asia hämmästyttää kummastuttaa ihmistä niinkuin väliläskut. Olin ihan täysillä muuttamassa Itävaltaan ja sitten oonkin kaks tuntia Ruotsissa. Oli tosi kumma fiilis. Kävin myös keskustelun lentokoneessa:

Täti: -Du förstå svenska?
Anu: -Jag!

Raptoria lainatakseni: "Tunnen itseni joka ilta debiiliksi, mietin kiihkeästi miksi"

Ensimmäiset viisi yötä olin hostellissa ja samassa huoneessa viiden brittiläisen pojan kanssa. Aivan mukavaa, tosin ei puhuttu mitään ja mutta minkäänlaista omaa rauhaa ei ollut tarjolla missään vaiheessa. Onnen hetket koittivat kun vihdoin sain soluhuoneeni avaimen. Tämä on pieni ja enimmäkseen oranssi. Kämppis on myös erittäin pieni ja kreikkalainen, näin sen yhden kerran eilen. Asun siis vissiin maailman ainoan ujon kreikkalaisen kanssa. Muut kliseet tosin täyttyy hyvin, meillä on jääkaappi täynnä mm. fetaa, jugurttia ja pöydällä on tukkukanisteri oliiviöljyä.

Asunto on kyllä ainakin siisti. Tämä seikka liittyy kiinteästi siihen, että asunnon vuokraan kuuluu siivous kerran viikossa. Ihan hauskaa. Vähän hassua on se, että siivojan saapuessa astiat pitää olla tiskattu ja tavaroita ei saa lojua ympäriinsä. Tulen siis todennäköisesti siivoamaan täällä itse säännöllisemmin kuin ehkä koskaan. Samalla siivoushenkilö kyttää sen, että asunnossani ei majoitu kavereita tai vieraita jalkapallojoukkueita. Täällä on siis kiellettyä yöpyä! Nihkeys.

Huomenna olisi tarkoitus mennä lappusteni kanssa rekisteröitymään ulkomaalaisvirastoon. Kilttinä mamuna käyn sitten kolmen kuukauden päästä uudestaan moikkaamassa toimistoa ja todistan esim. asuvani jossain ja että minulla on rahaa ja vakuutus. Täällä tuntuu riittävän kyllä virastoa ja hässäkkää viikon joka päivälle. Miten ne kaikki muut Erasmus-opiskelijat oikeen ehtii rällätä ku pitäis säätää opinnotkin vielä johonkin kuosiin? Tästä ehkä lisää huomenna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti