tiistai 12. marraskuuta 2013

Kämppismysteeri

Ohessa otteita aluks...asunnon 25. huoneen 1. lokikirjasta.

31.10.2013

Pieni kreikkalainen jätti tänään asunnon. Keittiöön oli aamulla saapunut runsaasti väkeä, joka herätti asunnon miehistön tällä hetkellä ainoan jäsenen. Nopessa palaverissa itsensä kanssa ensimmäiseksi epäiltiin sitä, että joku oli saapunut kyläilemään. Metelin kasvaessa teoria oli se, että koko suku on saapunut paikalle ja keittiössämme vietetään jonkinlaisia kreikkalaisia juhlia, esimerkiksi häitä.
Keittiöön suoritettu ekskursio paljasti, että metelin takana olivat siivoojat ja talonmies, jotka raivasivat huoneesta kaksi kaikenlaiset asumisen jäljet pois.
Viimeinen näköhavainto kreikkalaisesta tehtiin samaan aikaan. Tosin havainto oli vain nurkan taakse häviävä matkalaukku. Tiedusteluretken johtaja ja ainut miehistön jäsen toivotti mielessään sarkastisellä äänellä hyvää jatkoa ja päivitteli, että olipa kiva kun kerroit muutosta ja että meistä tuli näinkin hyviä kavereita.

3.10.2013

Uusi tilan määrä aiheuttaa asunnossa hilpeää kurittomuutta. Ovia pidetään auki huoneesta toiseen ja housujen käyttö on vähentynyt 60% prosenttia entisestä. Keittiönpöydän puhtaus ja huoneiston yleishaju ovat ensimmäistä kertaa kiitettävällä tasolla.

4.10.2013

Miehistö palaa tutkimusretkeltään saksan kielen salaisuuksiin ja löytää asunnosta vierasta elämää. Suljetun oven takaa kuuluu kahden ihmisen puhetta. Reaktiona keittiöstä kuuluviin ääniin, ovi vedetään tiukemmin kiinni. Asuntoon julistetaan pieni hätätila ja närkästys.
Pari tuntia myöhemmin keittiössä havaitaan vesihanan ääni ja tutkimus...henkilö lähetetään paikalle. Paljastuu, että asuntoon on muuttanut pieni kiinalainen tyttö, joka miehensä tulkkaamana kertoo opiskelevansa laulua ja olevansa vaihdossa Privatuniversitätissä.
Ensimmäisen kohtaamisen perusteella tehdään arvio, että uusi asukas ei puhu englantia eikä saksaa. Mies pahoittelee kovasti sitä, jos keittiön käytöstä tulee häiriötä.
Tehdään taustatutkimuksia kiinalaisten kämppisten kokkaustavoista. Nostetaan henkinen hätätila tasolle kaksi.

6.10.2013

Ensimmäisen kontaktin jälkeen asunto on hiljentynyt. Keittiöön tai vessaan ei ole ilmestynyt vieraita esineitä, jotka tässä tilanteessa normaalisti olisivat odotettuja, jopa toivottuja. Jääkaapissa on vain miehistön omat porkkanat ja salaatit. Vieraita valoilmiöitä ei näy yleisissä tiloissa eikä oven alla.
Siisteyden taso on pysynyt samana, housujen käyttö lisääntynyt merkittävästi viikonlopusta. 
Tunnelma asunnossa on hämmentynyt ja odottava.

Ensimmäiset salaliittoteoriat ilmestyvät. Oliko maanantain kohtaaminen sittenkin vain väärinkäsitys tai pelkkä kuvitelma? Teorioita siitä, että unenpuutteella ja närästyksellä olisi hallusinogeeninen vaikutus.

Joku on täällä asunnossa.

8.10.2013

Havaintoja asukkaasta ei ole saatu vieläkään. Salaliittoteoriat pahenevat, miehistö on levoton ja kärsii edelleen närästyksestä. Apujoukot Grazista hälytetään paikalle.

Tunnelma asunnossa on painostava. Ovea tarkkaillaan, samoin kaikkia ääniä asunnossa. Tarkkaileeko miehistö, vai tarkkaileeko joku miehistöä?  Mitä näissä happosalpaajissa on? Näyttääkö tämä sinun mielestä mikrosirulta?

Ei tarvitse olla hullu työskennelläkseen tällä alalla mutta Aku-setä ajan rakenne on muuttunut.

10.10.2013

Ei vieläkään havaintoja kämppiksestä. Tunnelma on rennompi, seura lohduttaa levotonta mieltä. Vapaata keittiön käyttöä pitkin päivää. Housujen käyttö alkaa vähentyä jälleen.

12.12.2013

Painostava tunne, että täällä on joku, mutta minkäänlaisia vieraasta olennosta kertovia esineitä ei ole ilmestynyt asuntoon. Kontaktia ei ole saatu. Alkaa hiljaisen hyväksymisen vaihe, josta herättää vain satunnainen seinän takaa kuuluva ääni. Mutta kuuluuko se asunnosta, naapurista vai omasta päästä. Närästyslääkkeet heitetään varmuuden vuoksi pois. Asuntomme ajelehtii määrättömästi ajassa ja paikassa. Me emme ehkä ole täällä yksin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti